NR1. ONLINE BIZTOSITÁS
VÁLTOZIK AZ ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS MINTA!

A sajtcédula és a régi adás-vételi minta már nem lesz elég!

 

Változik a járművek adás-vétele is: 2010. július 1-jétől ugyanis a tulajdonjog-változás bejegyzése a közúti közlekedési nyilvántartás járműnyilvántartásába csak teljes bizonyító erejű magánokirat alapján lehetséges, egy tavaly decemberi kormányhatározat alapján. Ez azt jelenti, hogy a jövőben meghatározott adatokat kell tartalmaznia a szerződésnek.

A kötelező tartalmi elemek hiányában nem lehet átvezeti a változásokat a járműnyilvántartásba, nem lehet kiadni az új törzskönyvet, illetve az új forgalmi engedélyt. Ha hiányzik az okirat (adás-vételi szerződés), akkor az okmányirodai eljárás során a hatóság a nyilvántartásba történő bejegyzést elutasítja, egyben felszólítja az ügyfelet az e rendeletben meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelő magánokirat (adás-vételi szerződés) benyújtására, valamint felhívja az ügyfél figyelmét a késedelmes bejelentés esetleges következményeire. A júliustól érvényes előírásoknak megfelelő szerződésminták weboldalunkon megtalálhatóak.

 

Jármű ügyintézéshez letölthető szerződés minták: új tulajdonos bejegyzéséhez, üzembentartói adat változásához:

További lényeges változás, hogy az eladónak kötelezettséget kell vállalni arra, hogy a jármű tulajdonjogában bekövetkezett változást - a szerződés hatályba lépését követő 5 munkanapon belül kell bejelenti az illetékes közlekedési igazgatási hatóságnál (okmányirodában).

Vevőnek is kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a tulajdonosváltozást - annak a járműnyilvántartásban történő átvezetése céljából - 15 napon belül kell bejelenti és a változás bejegyzésére irányuló kérelmét jelen magánokirattal egy eredeti példányának csatolásával, benyújtja az illetékes közlekedési igazgatási hatósághoz (okmányirodában).

További átírással kapcsolatos információk társ oldalunkon a www.autoatiras.atw.hu weboldalon találhatóak.


Új szolgáltatásunk: Vállaljuk, hogy az Ön otthonában Budapesten újonnan vett járművére segitünk megkötni vagy átkötni biztosítását.Szakszerű, képzett kollegánk megköti személyesen az önnek leginkább megfelelő biztosító társaság ajánlatát otthonában kényelmesen.
Részletek....
©2010 Rabóczki Sándor. All Rights Reserved